(in)pakken en versturen maar!

Vanaf 31 januari 2023 worden de eerste orders van Key to Blossom verstuurd vanuit het fulfilment magazijn bij COCON. Ben je altijd al benieuwd geweest hoe het zou zijn wanneer je jouw voorraad en order afhandeling uit handen geeft aan een erkend fulfilmentbedrijf? Wij laten je graag zien wat hier zoal bij komt kijken! 

De vraag voor maatwerk

Key to Blossom heeft een groot assortiment aan benodigdheden voor essentiële olien in veel verschillende verpakkingen zoals rollers, pipetjes en sprays. Maar ook boeken en ingrediënten om zelf producten te maken zoals geurkaarsen, lippenbalsem, etc. Doordat Key to Blossom steeds succesvoller werd en inmiddels ruim 330 producten kent, is Roos (oprichter en eigenaar) op zoek gegaan naar een fulfilment bedrijf die bij haar past en haar kan ‘ontzorgen’ in het totaalplaatje. Roos verwerkte ca. 200 order per maand zelf, dus het werd tijd voor de stap naar een fulfilmentbedrijf. Na diverse gesprekken te hebben gevoerd is de nodige informatie uitgewisseld en zijn de prijzen voor opslag, handling, verpakkingen,  verzending, etc. bepaald en vastgelegd in een overeenkomst.   

 

“Er was meteen een klik tussen mij en COCON. De professionaliteit gaf mij een gevoel van vertrouwen. Ik voelde mij erg welkom en ik vroeg mij af waarom ik deze keuze niet eerder had gemaakt!” – Roos

 

Voor Key to Blossom is het heel belangrijk dat alles in de mooie huisstijl van Key to Blossom verpakt wordt. Er worden verschillende soorten en maten zakjes, stickers, vloeipapier, etc. gebruikt om de verzending als een cadeau bij de koper aan te laten komen. Een goede bescherming van de artikelen is hierbij ook zeer belangrijk, omdat het vaak breekbare artikelen betreft.  

Ook is het bij Key to Blossom mogelijk om diverse producten te combineren, zogenaamde ‘samengestelde artikelen’. Dit valt allemaal onder het maatwerk voor Key to Blossom wat in ons warehouse management systeem wordt ingeregeld.  

Implementatie

Nadat Roos had besloten haar voorraad, webshop orders en co-packing onder te brengen bij COCON, werd er een implementatie traject en team opgesteld. Dit team bestaat uit een projectmanager, accountmanager, supervisor logistiek en een applicatiebeheerder. Dit team heeft één taak, het traject zo soepel en zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen. 

Voorbereidingen

Een overstap van Key to Blossom naar COCON brengt uiteraard voor beiden partijen een zorgvuldige voorbereiding met zich mee. Zo dienen alle producten van Key to Blossom in een zogenoemd Master Item bestand gezet te worden. Dit geeft COCON de mogelijkheid om de bestanden in het Warehouse management systeem te uploaden. Naast alle soorten producten en combinaties hiervan, is het van belang om te weten wat de te verwachte voorraad zijn.  

Bij COCON wordt er ondertussen ruimte gecreëerd voor de artikelen in ons fulfilmentmagazijn, zijn koppelingen tot stand gebracht, testorders gemaakt, barcodes geprint, etc.  

Het door Key to Blossom aangeleverde Master Item bestand wordt ingeladen in het warehouse management systeem als zijnde ‘aankondiging van de te verwachten producten’, zodat wij exact weten hoeveel artikelen wij kunnen verwachten en wat de daadwerkelijke benodigde opslagruimte moet zijn. Bij aankomst van de producten is dit ook direct een controle bij de inslag van de artikelen. Het warehousemanagement systeem rapporteert direct eventuele verschillen. Op deze manier heeft de klant ook gelijk een actuele voorraadstrand van de producten wat bij COCON aanwezig is.  

Koppeling webshop

Het is natuurlijk van belang dat de webshop van de opdrachtgever, in dit geval Key to Blossom, een koppeling krijgt met de systemen van COCON. Bij COCON beschikken we over een team van applicatiebeheerders die elke CMS (Content Management Systeem zoals Shopify, Woocommerce, Magento, etc.) kan koppelen aan ons Warehouse Management Systeem. Per webshop is de koppeling uiteraard anders en de één is technisch ingewikkelder dan de ander. Heb jij vragen of ben je benieuwd wat er mogelijk is met jouw webshop? Neem dan vooral even contact op met één van onze toppers. 

Resultaat

Nu Key to Blossom de handling en verzending voor haar webshop niet meer zelf hoeft te doen doordat COCON de volledige orderhandling voor haar verzorgd, kan Roos zich weer focussen op haar corebusiness en het uitbreiden van haar klanten en orders.   

Key to Blossom en COCON gaan nu samen aan de slag om de uitstraling van pakketjes te optimaliseren. Denk hierbij aan gepersonaliseerde dozen/ tape/ vloeipapier, etc. om het totaal plaatje nóg completer te maken. Op deze manier krijgt Key to Blossom alles onder één dak en dit alles met maar één contactpersoon.