Plastic is zó 2020! Het heeft te lang de verpakkingswereld gedomineerd, maar gelukkig zijn er nu trendy alternatieven die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar er ook nog eens geweldig uitzien! Dus laten we afscheid nemen van dat ouderwetse plastic en ons verdiepen in de wereld van duurzame verpakkingsmaterialen en enveloppen die zowel de planeet als je producten beschermen.

 

Papier: Retro Charme en Milieuvriendelijkheid in één

Papier is helemaal terug van weggeweest en is een van de meest hippe alternatieven voor plastic. Verpak je producten in stijl met papieren enveloppen en verpakkingsmaterialen. Van gerecycled karton tot kleurrijk bedrukt papier, er zijn eindeloze mogelijkheden om je producten op een creatieve en milieuvriendelijke manier te presenteren. Bovendien kun je zelfs met je verpakkingen een boodschap uitdragen door te kiezen voor papier met eco-vriendelijke slogans of artistieke ontwerpen.

 

Karton: Stevig, Duurzaam en Milieubewust

Karton is het coole neefje van papier en biedt een stevige bescherming voor je producten tijdens het verzenden. Maar het beste is dat karton 100% recyclebaar is! Maak indruk op je klanten met op maat gemaakte kartonnen verpakkingen die niet alleen de inhoud veilig houden, maar ook je merk opvallend presenteren. En wie weet, misschien worden jouw unieke kartonnen verpakkingen wel een verzamelobject onder je klanten!

 

Biologisch afbreekbare materialen: Ga groen en breek het af!

Als je op zoek bent naar de ultieme duurzaamheid, dan zijn biologisch afbreekbare materialen jouw match made in heaven. PLA (polymelkzuur) is een fantastisch alternatief dat wordt gemaakt van plantaardige bronnen zoals maïszetmeel. Verpak je producten in PLA-verpakkingen en ze zullen niet alleen opvallen, maar ook volledig afbreken in natuurlijke componenten zonder schadelijke stoffen achter te laten. Het is de perfecte keuze voor milieubewuste klanten die dol zijn op innovatie en stijl!

 

Stof: Knuffelbaar, Herbruikbaar en Modieus

Als je je klanten wilt verwennen met een verpakking die ze kunnen hergebruiken, dan zijn stoffen enveloppen en tassen een geweldig alternatief. Katoen, jute en hennep zijn enkele van de trendy materialen die je kunt gebruiken om een knuffelbaar tintje aan je verpakkingen toe te voegen. Bedruk ze met je logo of een pakkende slogan en je hebt niet alleen een duurzame verpakking, maar ook een mode-accessoire waar mensen graag mee rondlopen!

 

Opvulmaterialen: Bescherm je producten met een knipoog

Laten we eerlijk zijn, het uitpakken van een pakketje is een van de leukste dingen ooit. Maak die ervaring nog leuker door te kiezen voor creatieve opvulmaterialen die je producten veilig houden én een glimlach op het gezicht van de ontvanger toveren. Denk aan gerecycled papier in vrolijke kleuren, biologisch afbreekbare schuimchips in de vorm van grappige figuurtjes, of confetti van bloemzaadjes die na het uitpakken in de tuin kunnen worden geplant. Geef je klanten een onvergetelijke unboxing-ervaring met een duurzaam en speels tintje!

Laat ons je helpen het juiste alternatief te vinden!

Bij COCON begrijpen we de behoefte aan trendy en milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen. We zijn er trots op bijna alle verschillende alternatieven te kunnen leveren die genoemd zijn. Of je nu kiest voor papieren enveloppen, op maat gemaakte kartonnen verpakkingen, biologisch afbreekbare materialen of stoffen tassen, wij hebben de expertise en het assortiment om aan jouw wensen te voldoen.

Bovendien bieden we personalisatiemogelijkheden, zodat je jouw merk kunt laten opvallen met op maat gemaakte ontwerpen en bedrukkingen. Of het nu gaat om je logo, een pakkende slogan of artistieke ontwerpen, we kunnen samenwerken om de perfecte verpakking te creëren die zowel de planeet als je producten beschermt.

Bij COCON nemen we de uitdaging van duurzame verpakkingen graag voor je uit handen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we samen kunnen werken om jouw verpakkingsbehoeften te vervullen met stijl, innovatie en een positieve impact op het milieu!