Is de papieren wikkel de toekomst?

Vanaf 1 januari 2023 is in Wallonië (België) verboden om plasticfolie rondom drukwerk/post te versturen. Dit heeft als gevolg dat vanaf 26 december 2022 verpakte postzendingen waarvan het hoofdbestanddeel plastic is niet worden geaccepteerd voor verzending naar Wallonië. Naar verwachting zal dit in de toekomst ook in Nederland gelden. Gelukkig zijn er een aantal mooie alternatieven waarbij er een meer duurzamere grondstof gebruikt wordt.

BIJ COCON Print & Fulfiment helpen wij je graag met de beste (maatwerk) oplossing voor het versturen van jouw drukwerk.

Alternatieven voor folie verpakking om drukwerk


Monsterzak / Papieren wikkel

Een Monsterzak / Papieren wikkel ziet mooi uit. Het heeft een duurzame uitstraling en is volledig te bedrukken. Bij COCON is het ook mogelijk om de papieren wikkel te personaliseren en te adresseren. Dit geeft je mailing absoluut een extra attentiewaarde!

Banderol

Is de wens dat het drukwerk nog steeds te zien is? Dan is banderen een mooi alternatief. Het formaat van de banderol kan in verschillende maten en kan een goede marketing/advertentie waarde hebben. Daarnaast is hij zoals de papieren wikkel ook te bedrukken, personaliseren en te adresseren.

Envelop

Naast bovengenoemde alternatieven is er natuurlijk nog de standaard envelop. Niet voor niets is de envelop nog steeds de meest gebruikte manier om brieven en andere post te verzenden. Bij Cocon drukken wij nog dagelijks duizenden enveloppen, de mogelijkheden zijn hierin eindeloos!

Meer informatie?

Heb jij vragen of wil je meer informatie omtrent dit onderwerp? Neem vrijblijvend contact op met één van onze toppers.