Klantcase: Wijzer over de Basisschool

Alles wat je nodig hebt om je kind te ondersteunen met rekenen of spelling.

Wijzer over de Basisschool heeft inmiddels duizenden ouders geholpen met oefenboeken rekenen en spelling voor elke groep van de basisschool. COCON zorgt voor de productie, de opslag en het fulfilment. Hierdoor kunnen ze alle tijd en aandacht geven aan dat waar ze goed in zijn!

“Volledige ontzorging, dat is wat COCON voor ons betekend.”

Een website vol oefenmateriaal, tips en oefenboeken. Onder meer over rekenen, spelling, begrijpend lezen, ontleden, werkwoorden en de entreetoets. Al meer dan 200.000 ouders maken gebruik van al het beschikbare materiaal. En dat worden er sinds de samenwerking met COCON alleen maar meer.

Aan het woord zijn Maaike de Boer (Algemeen Directeur) en Chantal Schaepkens (Designer) van Wijzer over de Basisschool. Maaike is initiatiefneemster van het platform vol tips voor betrokken ouders. Toen haar dochter in groep 5 van de basisschool zat behaalde ze geen goede resultaten met rekenen. Haar dochter voelde zich hier erg onzeker over en vanuit school kreeg ze niet de ondersteuning die ze nodig had. Als moeder ken je je eigen kind het beste en Maaike wist dat er meer in zat bij haar dochter en wilde haar weer met zelfvertrouwen naar school laten gaan. Tijdens haar zoektocht naar tastbaar oefenmateriaal en boekjes op niveau kwam ze met lege handen thuis.

Maaike:

“Goed oefenmateriaal vond ik echter niet. Ik was in de gelukkige positie dat ik al ruim 13 jaar ervaring had in de onderwijsbranche als uitgever van educatief lesmateriaal. Ik had met mijn collega’s al tientallen uitgaven ontwikkeld voor het onderwijs. Ik wist mijn collega’s te overtuigen en we hebben een geweldig team samengesteld om echt goede oefenboeken rekenen op het juiste niveau te maken.” 

“Onze oefenboeken werden één voor één geprint en verzonden.”

Voordat Wijzer over de Basisschool met COCON ging samenwerken werd het oefenmateriaal bij een printpartij één voor één geprint en verzonden. De adresstickers werden met de hand per stuk uitgeprint en op de verzenddoos geplakt. De orders kwamen met een sneltrein binnen waardoor er problemen ontstonden binnen de fulfilment van de webshop. Het bedenken en uitvoeren van nieuwe marketingacties waren op dat moment een risico en niet meer haalbaar.

Op zoek naar een nieuwe printpartij voor het opschalen van de productie van oefenmateriaal, kwam Maaike bij COCON terecht. Al snel werd duidelijk dat COCON meer is dan alleen een printpartij. “De accountmanager van COCON belde mij meerdere keren om te vertellen dat zij echt de geschikte partij zijn. En zo regelt COCON voor ons de inkoop van al het drukwerk, de opslag en het fulfilment op een professionele manier.”

Bestellingen van klanten komen via de webshop van Wijzer in de Basisschool rechtstreeks bij COCON binnen. “Sinds onze samenwerking kunnen we weer grote acties draaien zonder stress, het is nu niet meer zo spannend als eerst.”

Chantal:

“Het is heel fijn om te weten dat als er bestelling geplaatst wordt, het de volgende dag bij de klant is. Wij hoeven ons daar geen zorgen over om te maken, mocht er iets aan de hand zijn dan hebben wij korte lijnen met COCON. Het zorgt dat wij ons weer bezig kunnen houden met uitbreiding van ons productenpakket.”

Ze zijn bij Wijzer over de Basisschool nog lang niet uitontwikkeld. “Wij hebben nog veel ideeën voor producten die wij willen ontwerpen en op de markt brengen”, aldus Chantal.

Klantcase interview

De klant: Wijzer over de basisschool

Aan het woord: Maaike de Boer (Algemeen Directeur) en Chantal Schaepkens (Designer)