Klantcase: Flowee

Met Flowee willen we je uitnodigen om vaker te ontspannen. Want door regelmatig een ontspanningsmoment te nemen ervaar je rust en is er meer ruimte voor plezier en geluk.

“Als er iets aan de hand is, is COCON altijd bereid om mee te denken.”

Flowee is een webshop vol ontspanningsproducten, waaronder de originele Flowee-spijkermat. Het bedrijf staat voor rust en ontspanning. Daarom nodigt Flowee klanten uit om meer ontspanningsmomenten in hun dag te creëren.

Aan het woord zijn Manon en Tamara.

Toen Tamara twee jaar geleden naar Aalten verhuisde, ging ze op zoek naar een fulfilmentbedrijf in de buurt. Het was belangrijk dat dit bedrijf flexibel was qua mogelijkheden. Al snel kwam ze uit bij COCON.

Manon:

“Bij COCON hebben we absoluut een breed aanbod aan mogelijkheden gevonden. Bij ons vorige fulfilmentbedrijf werden de bestellingen maar tot half 4 ’s middags verwerkt. Bij COCON is dat tot 9 uur ’s avonds. Dat is voor ons echt een meerwaarde. Daarnaast vinden wij het erg fijn dat onze containers bij COCON direct gelost worden en alle voorraad hier ook ligt. Dat betekent dat we geen magazijn meer nodig hebben. Bovendien scheelt het ontzettend veel ritjes, omdat we niet zelf naar COCON hoeven om de voorraad aan te vullen.”

Tamara:

“Wat we verder merken is dat er bij COCON voldoende capaciteit is om onze bestellingen te handelen. Het komt wel eens voor dat de vraag zo groot is dat we niet alles meer op voorraad hebben. We werken dan met backorders. Het is belangrijk dat op het moment dat de container dan komt en al die backorders eruit kunnen, die enorme capaciteit binnen hele korte tijd verwerkt wordt. Waar we verder veel positieve feedback van klanten over krijgen is dat de verpakking netjes en efficiënt is.”

Tamara:

“Flowee is ontstaan tijdens een vakantie op Ibiza met mijn vriend. We reden daar rond met een jeep en zagen bij een hotel een energiebeurs. Daar was een vrouw uit Scandinavië met een spijkermat. Mijn vriend en ik hadden daar beide nog nooit van gehoord. De vrouw vertelde dat zo’n mat goed is voor je gezondheid en je er ontspannen van wordt. Ik voelde met mijn hand over de puntjes en dacht: wow, dit is wel heel scherp. Hoe kan dit zorgen voor ontspanning? Pas bij de derde keer dat ik het gebruikte, had ik zoiets had van: wauw, dit is zo puur en effectief. Ik werd er ontspannen van, kreeg er mentale rust door en voelde een bepaalde warmte. Hier moet ik iets mee doen, dacht ik.”

Manon:

“We vinden het een fijne samenwerking met COCON. Het nauwe contact, de korte lijnen, maar ook de gemoedelijkheid. Als er iets aan de hand is, is COCON altijd bereid om mee te denken.”

Klantcase interview

De klant: Flowee

Aan het woord: Tamara Wentink (Eigenaar) en Manon van Elk (Sales, Marketing & E-commerce)

Website: Flowee.nl