Klantcase: Bills Barn

Wij willen mensen die houden van het buitenleven inspireren en plezier laten beleven aan onze unieke producten.

We werken in een enthousiast en slagvaardig team met een flinke dosis ondernemerschap. Een aantal zaken, zoals de logistiek, hebben we uitbesteed. Zo kunnen wij ons volop richten op de ondersteuning van onze klanten en de groei van onze merken.

Bills Barn levert producten die buiten leven en koken leuker en makkelijker maken. Het bedrijf richt zich op drie merken: COBB, Blazaball en BBQ’ers Delight. Deze merken produceren stuk voor stuk handige tools voor koken en relaxen in de buitenlucht.

In eerste instantie leverde Bills Barn als importeur vanuit het magazijn in Duiven alleen aan winkels en groothandels. Twee jaar geleden kwam daar verandering in met de opstart van een webshop voor verkoop aan de consument. Daarmee startte ook het contact met Cocon.

Femke ter Steeg-Klok, algemeen directeur van Bills Barn:

“Om snel en relatief kleine bestellingen naar consumenten te versturen, was het van belang een aparte logistieke stroom op te zetten. Al snel bleek dat ons eigen magazijn daar niet geschikt voor was. Daarom gingen we in gesprek met Cocon. We besloten om niet alleen het logistieke proces van de webshop, maar het héle logistieke proces – dus ook dat van de retail – over te hevelen naar Cocon.

Nu kunnen we ons richten op dat waar we goed in zijn: het vermarkten van de producten die we verkopen. Daarnaast zorgt de samenwerking met Cocon ervoor dat we als bedrijf met relatief weinig aanpassingen verder kunnen groeien.”

Bernard ter Steeg, commercieel directeur van Bills Barn:

“Cocon heeft meer oplossingen geboden dan we hadden verwacht. Door de samenwerking kunnen we niet alleen webshopbestellingen aan consumenten uitleveren, ook onze retailers ontvangen hun producten sneller. Daarnaast biedt Cocon ons de mogelijkheid om meer voorraad te houden. Daardoor zijn we beter voorbereid op het vaak wat grillige buitenkookseizoen.

De samenwerking verloopt goed. Het was best een werk om alle systemen op elkaar aan te sluiten. Maar nu dat eenmaal staat, loopt het eigenlijk zo goed als vlekkeloos. Er is zowel in de opstartfase als later een vast aanspreekpunt. Dat komt de samenwerking ten goede.”

Klantcase interview

De klant: Bills Barn

Aan het woord: Femke ter Steeg-Klok & Bernard ter Steeg

Website: billsbarn.nl