Cocon Print & Fulfilment in Doetinchem zet een flinke stap in de verduurzaming door 1260 zonnepanelen in gebruik te nemen. Met de zonnepanelen wordt jaarlijks 440.000 kWh aan duurzame energie opgewekt. Een groot deel van het benodigde stroomverbruik wordt hierdoor duurzaam opgewekt. De installatie is geleverd door Kremer Installatietechniek. PM Energie heeft het gehele traject begeleidt en zal komende 15 jaren als exploitant van de zonnepaneleninstallatie betrokken blijven.

Onderzoek laat zien dat tweederde van de Nederlanders zonnepanelen op daken ziet als de meest populaire optie om de capaciteit van duurzame energieproductie verder uit te breiden. Ook ondernemers kiezen in toenemende mate voor zonne-energie om invulling te geven aan duurzaamheidsambities

Voor Cocon was de wens om het dak nuttig te gebruiken een natuurlijk gegeven. Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen Cocon. Al jaren wordt MVO een warm hart toegedragen. Werknemers krijgen de gelegenheid om één dag per jaar vrijwilligerswerk te doen om bij te dragen aan de maatschappij. Tevens maakt Cocon zich sterk door CO2-neutraal te ondernemen. Het plaatsen van de zonnepaneleninstallatie past dan ook geheel binnen de bedrijfsfilosofie en bij de  producten van Cocon.